KOPRIVU (Urtica dionica) neki stručnjaci nazivaju i najvrjednijom biljkom na svijetu, jer je njen sastav lijek za mnoge bolesti. Iako žare i peckaju kožu, tamnozeleni listovi koprive kuhanjem postaju meki i ljekoviti, a slična svojstva imaju i korijen i sjeme.
Ono što je narod od davnina iskustveno spoznao, znanost je potvrdila: pčelinji proizvodi - med, propolis, pelud i matična mliječ liječe i osnažuju organizam. Medicina je potvrdila njihova antibakterijska, antiseptička i antioksidativna svojstva.
Jedna od najljekovitijih tvari na cijeloj planeti, a vjerojatno i u cijelom svemiru je voda. Osnovni je sastojak od kojeg je građeno naše tijelo te čini oko 65-70% organizma. Ona čini oko dvije trećine tjelesne težine.
Maslina (Olea europaea L.) je zimzelena biljka iz porodice Oleaceae. Dugovječna je, pa njena stabla mogu doživjeti i više stotina godina. Pojedina živuća stabla stara su preko tisuću godina. Raste na oskudnom tlu, gotovo bez vode, ali uz obilje sunca. Zbog visokog postotka ulja (15-35%) u plodovima, maslina je dobila ime po latinskoj riječi olea, što znači ulje.
Jagoda (Fragaria x ananassa) je grmolika, zeljasta, višegodišnja biljka koja pripada porodici Rosaceae.
Plodovi jagoda bogati su vitaminom C i fenolima te imaju jako antioksidativno djelovanje. Pored divlje šumske jagode, postoje još i brojne druge uzgojene vrste s velikim i raznim oblicima plodova, kao i vrtne jagode – mjesečarke.