7a7a.JPG

Za pripremu čaja od koprive koriste se mladi listovi koji se beru u proljeće. Čaj se može raditi od svježih ili od osušenih listova.

Osušeni listovi se pakiraju i njih je moguće kupiti u biljnim ljekarnama i sličnim trgovinama, odnosno prodavaonicama zdrave prehrane.
Za pripremu čaja od svježe koprive potrebni su sljedeći sastojci:

Continue reading

  • Hits: 669
6a6a.JPG

KOPRIVU (Urtica dionica) neki stručnjaci nazivaju i najvrjednijom biljkom na svijetu, jer je njen sastav lijek za mnoge bolesti. Iako žare i peckaju kožu, tamnozeleni listovi koprive kuhanjem postaju meki i ljekoviti, a slična svojstva imaju i korijen i sjeme.

Continue reading

  • Hits: 931
cupcakes-1452178_1920.jpg

Sastojci:
• 1 šalica zobenog brašna
• 1/2 šalice pirovog brašna
• 1 šalica zobenog mlijeka
• 2 žlice meda
• 2 žlice kokosovog maslaca
• 1 naribana jabuka
• prstohvat soli
• 1 čajna žličica praška za pecivo
• 1 čajna žličica cimeta

Continue reading

  • Hits: 1478
oats-3272113_1920.jpg

Sastojci:
• 200 ml zobenog ili drugog malomasnog mlijeka
• 75 g pirovih pahuljica
• 2 žlice sušenog voća (brusnice, grožđice, po izboru)
• 1/3 čajne žličice ekstrakta vanilije
• šaka orašastih plodova (orah, badem, po izboru)
• 2-3 svježe jagode (ili neko drugo sezonske voće)

Continue reading

  • Hits: 1260
bread-3471667.jpg

Sastojci
• 500 g pirovog brašna
• 1 žlica kvasca
• 1 žlica meda
• 1 žlica soli
• 300 ml vode
• 1 žlica ulja

Continue reading

  • Hits: 1407
65c0ebee-1e5f-4c4a-92e5-d00acd850110.jpg

Širom svijeta je prihvaćena i znanstveno dokazana činjenica da čovjekovo zdravlje danas najvećim dijelom ovisi o njegovu životnom stilu i prehrani.

Continue reading

  • Hits: 978