group photo

 

S Božjom pomoći održan je četvrti po redu seminar za mlade u Maruševcu, Hrvatska, od 12. do 17.srpnja 2022. pod geslom „Svjetlo mojoj stazi“  iz Psalma 119:105. Okupili su se mladi iz šesnaest zemalja, a govorilo se dvanaest jezika.

Continue reading

 

„Kažem vam: tako će biti veća radost na nebu zbog jednoga grješnika koji se kaje negoli zbog devedeset devet pravednika kojima ne treba pokajanja.“ (Luka 15: 1-7)

U subotu, 23. srpnja 2022. godine, imali smo priliku svjedočiti svečanosti krštenja u Lipiku. Naša sestra Nela Aradski odlučila je ovim javnim činom posvjedočiti o svojoj vjeri u Isusa Krista. Ovu radost je s njom podijelio velik broj braće i sestara iz Hrvatske i inozemstva.

Continue reading

„Čut ćete za ratove i glasove o ratovima...“ (Matej 24:6)

Draga braćo diljem svijeta, posljednjih dana svjedočimo tužnom događaju, ratu u Euroaziji.

Kao svjetska crkva, molimo za obje uključene zemlje. Također molimo za naše članove u toj regiji i molimo vas da pojačate vaše molitve moleći se za božansku intervenciju.

Continue reading

UkraineConflict 0

Moja draga braćo,

pozdravljam vas sa Psalmom 18:2: „Gospode, hridino moja, tvrđavo moja, Spasitelju moj! Bože moj, branište moje, u koje se zaklanjam! Štite moj, rog spasenja mojega, grade moj!“

i sa Psalmom 91:15: „Kad me zazove, uslišit ću ga i iz njega ću stajati u nevolji; spasit ću ga i proslavit ću ga.“

U četvrtak, 24. veljače 2022. užasan sukob koji su svjetski čelnici sa zebnjom predviđali, nadajući se da će ga izbjeći, postao je stvarnost kada je izbio rat između Rusije i Ukrajine. Još od Drugog svjetskog rata Europa nije bila suočena s takvim događajem, a njegov će se utjecaj osjetiti diljem svijeta.

Continue reading

thumbnail year endHRU nastavku donosimo novogodišnju poruku predsjednika Generalne konferencija, brata Eli Tenorija, u pisanom i video formatu.

Moja draga obitelji crkve Reformnog pokreta,  nadam se da se, dok čitate ovo pismo, nalazite pod okriljem Božje ljubavi i brige.

Osvrt na 2021. 

Kako se približavamo kraju 2021. i početku 2022., dana nam je prilika da se osvrnemo i zahvalimo Bogu za materijalne i duhovne blagoslove primljene tijekom ove prošle godine, za prevladane prepreke, za svakodnevnu milost koja se produžava, za život na ovom svijetu i za sigurnost vječnog života koji nam je pružen na Golgoti.

Continue reading

moitveni tjedan webU petak, 3. prosinca, počinje Molitveni tjedan, posebno razdoblje u kojem imamo priliku približiti se Bogu ujedinjeni u molitvi, proučavanju i postu.

Godišnji molitveni tjedan pruža neprocjenjivu priliku da izrazimo svoju osobnu zahvalnost našem Stvoritelju. S dubokom iskrenošću, Njegovom prijestolju milosti uputimo naše žarke riječi hvale, zahvalnost, priznanja i molbe. Ovogodišnja serija propovijedi, temeljena na temi „Što ako bi bilo danas?“, upozorava nas na stvarnost da znakovi vremena jasno otkrivaju kako vrijeme milosti pruženo čovječanstvu samo što nije prošlo. Mi hitno trebamo doći u stanje vjerne pripremljenosti kroz Kristovu silu.

Continue reading

Okružno pismo voditelja Odjela za subotnju školu Generalne konferencije svim crkvama diljem svijetasuobtnja skola

„Isus je prolazio po svoj Galileji. Učio je u sinagogama, navješćivao radosnu vijest o kraljevstvu i liječio svaku bolest i svaku nemoć u narodu.“ Matej 4:23.

U gore navedenom stihu, apostol Matej nad donosi sažetak svakodnevnih aktivnosti našeg Spasitelja - poučavanje ljudi kako živjeti po Božjoj volji, propovijedanje evanđelje o kraljevstvu i iscjeljivanje svih vrsta bolesti među ljudima.

Što je subotnja škola? 

Continue reading