Duhovna poruka na početku nove godine

DRAGA BRAĆO I SESTRE!
Povodom nove 2021. godine, želim vam Božji blagoslov, mir i zdravlje, te da vam Njegova zaštita bude glavna sigurnost u svim životnim okolnostima. Iako se za svaku novu godinu kaže da je neizvjesna, za 2021. možemo s velikom sigurnošću pretpostaviti da će biti teška, puna nesigurnosti i iznenađenja.
Živimo u vremenu u kojem je pandemija COVID-19 osim zdravstvenih izazova donijela društvene podjele i oprečna mišljenja, a to se odražava i u našoj crkvi. Upravo ta polarizacija može postati test za našu zajednicu. Hoćemo li uspjeti njegovati i sačuvati kršćansko jedinstvo?
Jesmo li spremni zadržati bratsku ljubav u srcima? Trebamo biti oprezni kako ne bismo žrtvovali kršćansko jedinstvo dokazivanjem vlastitih uvjerenja i stavova o spornim pitanjima. Možemo očekivati razlike u mišljenima. Međutim, naša reakcija na njih će pokazati njegujemo li Kristov duh i bratsku ljubav.

Isus se molio da Njegovi sljedbenici budu jedinstveni, unatoč njihovim razlikama. „Oče sveti, sačuvaj u imenu svojemu one koje si mi dao, da budu
jedno kao što smo i mi.“ – Ivan 17:11.

„... upravo jedinstvo i sklad među članovima Zajednice koji se po karakteru i osobnim sklonostima toliko razlikuju jedan od drugoga, predstavlja najjače svjedočanstvo da je Bog poslao Svog Sina ovom svijetu.“ - Djela apostola 549.
Ujedinimo se zato u molitvi, posebno za one koji pate pogođeni bolestima. Molimo se, kako bi nas Kristova sila osnažila da izdržimo sve boli koje na nas naiđu ne gubeći nadu u Njegovu iscjeliteljsku moć. „Evo, ja ću mu donijeti zdravlje i ozdravljenje, i iscijelit ću ih i pokazati im obilje mira i istine.“ – Jeremija 33:6.
Molimo za dar jake i postojane vjere i u najtežim trenutcima, čak i onda kad ne razumijemo Božje djelovanje u našem životu.

Neka nas ljubav Božja potakne da svijetu zastrtom tamom donesemo svjetlo te beznadnim dušama ulijemo nadu u skori Kristov dolazak i nastanak novog, boljeg svijeta.
„A mi, po obećanju Njegovu, nova nebesa i zemlju novu iščekujemo, u kojima pravednost prebiva.“ – 2. Petrova 3:13.
Odlučimo i molimo se da ove uzvišene misli nadvladaju sumorne sjene koje nas mogu dočekati u budućnosti.
„I mir Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvat će vaša srca i misli u Kristu Isusu.“ - Filipljanima 4:7.

Mladen Aradski

  • Pregleda: 155
l1.jpg

Jesenski duhovni sabor - Lipik

Jesenski duhovni sabor planiramo održati u subotu 31. listopada 2020. u Lipiku, pod geslom „Propovijedaj evanđelje“. „I propovijedat će se ovo evanđelje kraljevstva po svemu svijetu… i tada će doći svršetak.“ - Matej 24:14

Nastavi čitati

  • Pregleda: 215
study-862994_1920.jpg

Poseban tjedan molitve

Generalna konferencija je najavila poseban tjedan molitve od petka 21. kolovoza do nedjelje 30. kolovoza 2020. godine. Pozivamo braću i sestre da prema svojim mogućnostima u crkvama ili u svojim domovima organiziraju i sudjeluju u molitvenim sastancima povodom krize u kojoj se našao cijeli svijet. Osim toga, Generalna konferencija će na Facebook stranici (https://www.facebook.com/sdarm.gc/) uživo prenositi posebno pripremljena predavanja na engleskom jeziku.

Nastavi čitati

  • Pregleda: 478
4a4a.JPG

Jesenski duhovni sabor

Jesenski duhovni sabor na temu „U Njemu se obogatiste u svemu — u svakoj riječi i svakoj spoznaji“ održan je u Lipiku 1. i 2. studenog 2019. godine.
U petak,  s početkom subote, započeli smo razmišljati koliko bismo trebali biti sretni jer smo bogati u Isusu Kristu „Jer znate milost Gospodina našega Isusa Krista, da je, premda je bio bogat, zbog vas postao siromašan, da se vi njegovim siromaštvom obogatite.“

Nastavi čitati

  • Pregleda: 423
1a1a.JPG

Doista mi je teško dok gledam što se danas događa u svijetu, ne toliko zbog pandemije u kojoj se nalazimo koliko zbog reakcije nekih adventista na ove događaje. Adventistički narod ne bi trebao biti šokiran zbog ovog događaja. Mi iz proročanstva znamo da će se znaci sve češće događati što smo bliže drugom Kristovom dolasku.

Nastavi čitati

  • Pregleda: 424
Ne tražite urotu

Ne tražite urotu

Izaija 8:11-13
Jer ovako mi reče Gospod, kad me rukom uhvatio i opomenuo da ne idem putem ovoga puka govoreći: 12 Ne nazivajte urotom sve ono što ovaj puk urotom naziva; i ne bojte se čega se on boji i ne strahujte. 13 Gospoda Nad Vojskama — njega posvećujte, i on neka bude bojazan vaša, i on neka bude vaš strah.

Nastavi čitati

  • Pregleda: 1231
70042091_10157480653234481_5185343153518936064_o.jpg

Delegatska konferencija GK

U gradu Itu, Brazil, u kampu naše Zajednice, 4. rujna, započelo je 23. zasjedanje Generalne konferencije RPASD-a pod naslovom „Da svi jedno budu.“ Rad je započet izvještajima i predajom funkcija dosadašnjih službenika GK, a zatim su izabrani privremeni odbori: za doktrinu, pravilnik, financije i imenovanja koji će razmatrati pitanja iz svoje nadležnosti i voditi postupak izbora novih službenika GK.

Nastavi čitati

  • Pregleda: 717
Obitelkjski_seminar.jpg

Obiteljski seminar 4.-5. kolovoz 2019.

Zamišljen da okupi bračne partnere, a u isto vrijeme ponudi zanimljiv sadržaj i djeci, u Lipiku je 4. i 5. kolovoza 2019. održan još jedan obiteljski seminar pod naslovom „Je li ljubav dovoljna?“ na kojem je sudjelovalo 25 odraslih i 15 djece.

Nastavi čitati

  • Pregleda: 839
48402396627_9d19ffe61f_k.jpg

Ljetni duhovni sabor - 2019.

Upozorenje apostola Petra :„Približio se svršetak svega! Osvijestite se i otrijeznite za molitvu!“ -1. Pet. 4,7. bio je moto ovogodišnjeg ljetnog duhovnog sabora koji je održan od 26. do 28. srpnja 2019. g. u Lipiku.

Nastavi čitati

  • Pregleda: 550