Uz Božju pomoć održan je proljetni duhovni sabor u petak i subotu,  29. i 30. ožujka 2024. u Lipiku. Tema sabora je bila „Tajna uspjeha“, a misao vodilja stih iz Psalma 37:5 „Povjeri Gospodu put svoj i uzdaj se u Njega, i On će učiniti.“

53623049305 2227a24df3 o

Continue reading

  • Hits: 361

grupna.jpg

U predivnom ambijentu Gorskog kotara u Severinu na Kupi, tijekom prijelaza iz stare 2023. u novu 2024. godinu, održan je Seminar za djecu i mlade koji je trajao od 29. prosinca 2023. do 1. siječnja 2024. Okupio je djecu i roditelje te mlade iz različitih dijelova Hrvatske. Tema seminara bila je „Moje mjesto u crkvi“.

Djeca i mladi su imali priliku sudjelovati u raznovrsnim radionicama i predavanjima. Govornici su bili brat Ozren Buriša, Daniel Poropat i Boris Bosanac. Brat Ozren je govorio o talentima i duhovnim darovima, njihovoj razlici te kako se oni mogu upotrijebiti u crkvi, dok je brat Danijel govorio o našem odnosu s Bogom i služenju te njihovoj međusobnoj povezanosti. Tražeći odgovor na pitanje: „Kako otkriti i prepoznati svoje mjesto u crkvi?“ brat Boris je pružio dublji uvid u crkvene službe, funkcije i aktivnosti kroz koje možemo doprinijeti crkvenoj zajednici.

Continue reading

  • Hits: 787

Jesenski sabor web banner

„Čišćenje hrama duše“  bio je moto Jesenskog duhovnog sabora održanog 3. i 4. studenog 2023. u Lipiku. Kad se govori o čišćenju hrama duše misli se na čišćenje od grijeha koji ga kao nekakva prljavština unižava i razara njegovo dostojanstvo. Da bi započeli čišćenje hrama duše među prvim ključnim koracima je priznanje grijeha i spremnost na pokajanje. O tom prvom koraku, na kojem mnogi zastaju ili ga odlažu, govorio je u petak, na početku sabora, brat Branislav Šarčević u propovijedi pod naslovom „Priznanje grijeha“. On je posebno istaknuo riječi apostola Ivana koji jasno ukazuje na redoslijed i put kojim grješnik može čistiti hram svoje duše. „Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je On i pravedan da nam oprosti naše grijehe i očisti nas od svake nepravednosti.“ -1. Ivanova 1:9

Continue reading

  • Hits: 779

U gradiću Lipiku održan je trodnevni Ljetni duhovni sabor, od 28. do 30. srpnja 2023. godine. Okupili su se brojni vjernici iz Hrvatske i gosti iz inozemstva.
Glavna misao sabora bila je Isusovo upozorenje: „Čuvajte se da vas tko ne zavede“ i upravo je to bila tema koja se provlačila kroz
sva predavanja sabora. Gost govornik bi je nama dobro poznati pastor iz SAD-a, voditelj odjela za obrazovanje pri Generalnoj konferenciji, brat David Žic.

Continue reading

  • Hits: 1367

 

grupna

Seminar za mlade i djecu, Severin na Kupi, od 30.12.2022. do 2.1.2023.

Na prijelazu s 2022. na 2023. godinu održan je Seminar za mlade i djecu u Severinu na Kupi. Mladi i djeca sa svojim roditeljima okupili su se u prekrasnom okruženju Gorskog kotara na imanju „Društva prijatelja Biblije“. Glavna tema seminara bila je Kršćanska hrabrost, a govornicu su bili brat Novak Brajović i Ozren Buriša. Brat Novak govorio je o identitetu, smislu života i integritetu kao preduvjetima za hrabrost, a Ozren o hrabrosti kao kršćanskoj vrlini, o povjerenju u Boga kao temelju hrabrosti te o tome kako se suočavati sa strahovima.

Continue reading

  • Hits: 1168

Bog je ljubav

 

Neiscrpna tema „Bog je ljubav“ što se više proučava, otvara nove vidike. To je bila glavna tema Jesenskog duhovnog sabora koji je održan u petak i subotu, 28.-29. listopada 2022. u Lipiku.

Istina o Bogu i Njegovoj ljubavi je najznačajnije znanje za čovjeka i koliko god da poznajemo ovu temu uvijek nas iznova zadivi svaki detalj koji razmatramo. Zato vrijedi posebno istraživati kad, gdje i kako se sve očitovala Božja ljubav.„Njegova priroda, Njegov Zakon je ljubav. On je to uvijek bio i uvijek će biti. Tako je i svaki proces stvaralačke sile izričaj beskonačne ljubavi.” – Patrijarsi i proroci str. 33.

Continue reading

  • Hits: 855

group photo

 

S Božjom pomoći održan je četvrti po redu seminar za mlade u Maruševcu, Hrvatska, od 12. do 17.srpnja 2022. pod geslom „Svjetlo mojoj stazi“  iz Psalma 119:105. Okupili su se mladi iz šesnaest zemalja, a govorilo se dvanaest jezika.

Continue reading

  • Hits: 1724

 

„Kažem vam: tako će biti veća radost na nebu zbog jednoga grješnika koji se kaje negoli zbog devedeset devet pravednika kojima ne treba pokajanja.“ (Luka 15: 1-7)

U subotu, 23. srpnja 2022. godine, imali smo priliku svjedočiti svečanosti krštenja u Lipiku. Naša sestra Nela Aradski odlučila je ovim javnim činom posvjedočiti o svojoj vjeri u Isusa Krista. Ovu radost je s njom podijelio velik broj braće i sestara iz Hrvatske i inozemstva.

Continue reading

  • Hits: 1299