Seminar za mlade i djecu

 

grupna

Seminar za mlade i djecu, Severin na Kupi, od 30.12.2022. do 2.1.2023.

Na prijelazu s 2022. na 2023. godinu održan je Seminar za mlade i djecu u Severinu na Kupi. Mladi i djeca sa svojim roditeljima okupili su se u prekrasnom okruženju Gorskog kotara na imanju „Društva prijatelja Biblije“. Glavna tema seminara bila je Kršćanska hrabrost, a govornicu su bili brat Novak Brajović i Ozren Buriša. Brat Novak govorio je o identitetu, smislu života i integritetu kao preduvjetima za hrabrost, a Ozren o hrabrosti kao kršćanskoj vrlini, o povjerenju u Boga kao temelju hrabrosti te o tome kako se suočavati sa strahovima.

U isto vrijeme odvijao se i poseban program prilagođen mlađoj djeci. Naši govornici su osim predavanja održali i radionice s mladima tijekom kojih su otvoreno razgovarali o konkretnim i praktičnim temama. Tijekom seminara mladi su bili podijeljeni u grupe i zasebno su proučavali neke primjere hrabrosti iz Biblije te su na kraju seminara iznijeli svoje zaključke.

Slobodno je vrijeme bilo ispunjeno pjesmom, zajedničkim šetnjama, društvenim igrama i razgovorima. U subotu navečer održan je koncert u kojem su sudjelovali svi mladi i djeca pjesmama koje su njima posebno važne. Imali smo i priliku naučiti pripremati pravi domaći burek.

Zahvaljujemo Bogu na prekrasnoj prilici da provedemo dane u zajedništvu i lijepoj atmosferi. Vjerujemo da su mladima proučavane teme korisne i da će neke pouke sigurno ponijeti sa sobom u život.

grupna2

ozren i gajo

image00001

veliki zbor

djeca pjevaju

setnja

setrnja1

image00012

grupa mladih

harmonikasi

instrumenti

burek radionica

image00004

  • Hits: 1168