45705103161_a2543e094e_o1.jpg

Jesenski duhovni sabor 2018.

2. i 3. studenog 2018. godine u Lipiku2. i 3. studenog 2018. godine u Lipikuje održan Jesenski duhovni sabor podmotom „Podigni baklju“.

„Stoga ne spavajmo kao i ostali,nego bdijmo i trijezni budimo.“ 1.Solunjanima 5:6.Brat Vladimir Brajović iz Austrije je upetak navečer te u subotu prijepodnegovorio o potrebi da budemo živa crkva,tj. da kao zajednica budemo spremniuz Božju pomoć prijeći iz pasivnosti uakciju, pri čemu je nužno da prihvatimorizike.

U subotu poslijepodne smo čulitri kraće teme o konkretnim načinimkojima možemo istinu približiti našimprijateljima, poznanicima i rodbini.U njima smo razmišljali o tome „štomi imamo za reći našim bližnjima?“,„što mi možemo učiniti za njih?“ te„gdje ih mi zovemo?“Na kraju smo od brata Denisa Ivanovića čuli ohrabrujuću poruku, posebice upućenumladima, o važnosti samopreispitivanja i bdijenja nad našim mislima te interesima.Neka Bog blagoslovi riječi i poruke koje smo primili na ovome saboru kakobi one gorjele u našim srcima te svijetlile kao baklje istine u ovome svijetu.Nevio Aradski

  • Hits: 1488