books-1155557_1920.jpg

Seminar o dječjoj subotnjoj školi

U Lipiku je 2.ožujka 2019. g. održan seminar o dječjoj subotnjoj školi s tri predavanja: Kognitivni razvoj djece, Rad u dječjoj subotnjoj školi i Priprema za nastavu.

U prvom predavanju br. Nevio A. je govorio je o kognitivnim fazama koje prolazi svako dijete tijekom odrastanja. Istaknuo je važnost prepoznavanja faze razvoja u kojoj se dijete trenutno nalazi kako bi očekivanja, sadržaj i način poučavanja bio prikladan mogućnostima djeteta. U drugom predavanju ses. Marina B. govorila je o važnosti dječje subotnje škole, ciljevima i praktičnim savjetima. Glavni cilj dječje subotnje škole je pomoći djetetu da upozna Isusa kao osobnog Spasitelja i Prijatelja. Vrlo je važno posvetiti se svakom djetetu i pokazati ljubav kakvu Nebeski Otac ima za nas. U trećem predavanju ses. Sabina P. je iznijela korisne savjete kako se kvalitetno pripremiti za nastavu u dječjoj subotnjoj školi te naglasila važnost dobre pripreme za svaki nastavni sat. Svatko od polaznika dobio je primjer nastavnog listića te primjer plana za jedno tromjesečje.
Kao roditelji, učitelji i kao crkva, imamo veliku odgovornost u usmjeravanju i pomaganju djeci da razviju plemenit kršćanski karakter. Neka nam Bog da mudrosti i ljubavi u tom radu.
Marina Bosanac

  • Hits: 1802