70042091_10157480653234481_5185343153518936064_o.jpg

Delegatska konferencija GK

U gradu Itu, Brazil, u kampu naše Zajednice, 4. rujna, započelo je 23. zasjedanje Generalne konferencije RPASD-a pod naslovom „Da svi jedno budu.“ Rad je započet izvještajima i predajom funkcija dosadašnjih službenika GK, a zatim su izabrani privremeni odbori: za doktrinu, pravilnik, financije i imenovanja koji će razmatrati pitanja iz svoje nadležnosti i voditi postupak izbora novih službenika GK.

Iz izvještaja tajnika raznih odjela GK steklo se uvid u stanje, spoznale pozitivne ili negativne promjene i pojave. Posebno raduju izvještaji o mnoštvo novokrštenih članova u Africi Aziji i Južnoj Americi gdje se s pravom može zaključiti da je „žetva velika, a radnika je malo.“ -Luka 10,2.
Svaka regija i područje ima svoje specifičnosti i potrebe pa su prema tome i planovi rada i razvoja osmišljani. Posebno je razmatrano stanje u novim misijama a zacrtani su planovi kako bi se dosegla područja gdje vijest reformacije još nije došla.
Zasjedanje završava 18. rujna a od 19.-22. rujna održat će se opći duhovni sabor u gradu Sumare na kojem s očekuje nekoliko tisuća vjernika.


Poruka našeg predstavnika iz HR
Zahvalan sam Bogu što je sačuvao sve delegate na putu do mjesta gdje smo okupljeni na 23. zasjedanju Generalne konferencije. Preko dvije stotine delegata iz svih dijelova svijeta sudjeluje u redovitom izboru novih službenika Generalne konferencije. Već do sada izabrano novo vodstva pokazuje značajne izmjene u samom vrhu GK. Mladi ljudi, koji su dobili nove dužnosti, trebate će uložiti mnogo napora kako bi vodili Božji narod u novom petogodišnjem periodu.
Budući da se nalazimo u ozbiljnom vremenu, svima nam je potrebno Božje vodstvo. Zato pozivam svu našu braću i sestra da se mole za Božju pomoć kako bi cjelokupno zasjedanje bilo uspješno završeno.

Vaš brat u Kristu,
Vjekoslav Vončina

  

  • Hits: 1949