e071acc32c7e4befc3022bf1715b6773_XL.jpg

8. Seminar za treću životnu dob -1.10.2016. - Lipik

U Lipiku je u subotu 1. listopada 2016. održan osmi po redu Seminar za treću životnu dob pod naslovom ‘Evo ću doći brzo :drži što imaš da nitko ne oduzme vijenca tvojega’- Otkrivenje 3:11.

Treće životno doba naziva se i zlatno doba, jer ima sakupljeno veliko životno iskustvo. Posebno je dragocjeno vjersko iskustvo koje može biti od velike pomoći kad se jave tipično starački osjećaji usamljenosti i obeshrabrenosti. Poruka dopodnevne i popodnevne propovjedi bila je jasan poziv da sačuvamo najvrijednije, vjeru koja nas pokreće, održava i bodri. „Zaradi kojega uzroka i ovo stradam; ali se ne stidim, jer znam kome vjerovah, i uvjeren sam da je kadar amanet moj sačuvati za dan onaj.“-2.Tim.1:12. Bog je dao obećanje svojima vjernima: „I do starosti vaše ja ću biti isti, i ja ću vas nositi do sijeda vijeka; ja sam stvorio i ja ću nositi, ja ću vas nositi i izbavit ću.“-Iz.46:4.
Uz vrlo živa iskustva nekoliko starijih članova, s posebnom pažnjom pratilo se zdravstveno predavanje dr. Renate Ivanac Janković koja je govorila o radu mozga.Kao i na druge organe tako i na mozak utječe kvaliteta i količina hrane koju uzimamo pa se o tome mora voditi računa i u starosti. Mozak je posebno osjetljiv na nedostatak tekućine u tijelu stoga redoviti unos vode treba biti svakodnevna navika. Da bi mozak dobro radio potreban mu je i redoviti odmor-noćni san a za vitalnost mozga veoma su korisne i tjelesne i umne vježbe.

  • Hits: 1107