dogaaji_koje_iekujemo_3.png

Ljetni duhovni sabor 2021. - Lipik

Nakon više od godinu i pol bez sastanaka, zahvalni smo Bogu što smo imali priliku okupiti se na Ljetnom duhovnom saboru u Lipiku, 23. i 24. srpnja 2021. godine. Velika je radost ponovno zajedno slaviti Gospoda i proučavati Njegovu riječ.

Tema sabora je bila “Događaji koje iščekujemo”, a cilj je bio u ovim vremenima punim znakovitih događaja, utvrditi našu vjeru te provjeriti naše razumijevanje događaja koje s velikim interesom iščekujemo. Kasna kiša - prijelomni test za adventiste, naslov je prvog predavanja brata Vjekoslava Vončine u kojem je razmatrana potreba duhovnog buđenja i pripreme za primanje sile Svetog Duha u punini. Ako se ta priprema karaktera zanemari i propusti, to može biti i propuštanje zadnjih prilika da se spremno dočekaju sljedeće dramatične kušnje, posebno za adventiste. Druga propovijed, koju je držao brat Mladen Aradski, s naslovom Događaji koje iščekujemo, osvijetlila je najbitnije činjenice o tri događaja koja se iščekuju prije Kristovog ponovnog dolaska. Na vremenskoj crti prikazano je, kojim mogućim redoslijedom, prema biblijskim proročanstvima očekujemo kasnu kišu, nedjeljni zakon i kraj vremena milosti. Posebno se podcrtalo koji su znakovi na koje treba paziti, a koji će pouzdano ukazivati da je baš to najavljeni i iščekivan događaj. Čuvajte se da vas tko ne zavede naslov je treće propovijedi brata Borisa Bosanca u kojoj se primjerima pokazalo kako se danas ispunjava Isusovo proročanstvo o pojavi mnoštva lažnih proroka i vijesti koji su jasan znak kraja. Poučeni smo kojim testovima testirati sve pojavi i vijesti, a kloniti se špekulativnih izračuna i datuma. Sva predavanja bit će naknadno objavljena na našem Youtube kanalu RPASD Hrvatska.

Najsvečaniji trenutak i posebna radost na saboru svakako je bio obred rukopoloženja našeg mladog brata Josipa Vončine za skupštinskog starješinu mjesne crkve Daruvar. Dok kao narod čekamo glavni i najvažniji događaj, Drugi Kristov dolazak, ohrabreni smo putokazima iz Biblije i Duha proroštva koji jasno upućuju da su događaji koje iščekujemo vrlo blizu. Zato neka se svatko od nas pojedinačno ozbiljno razumije upozorenje i prihvati poziv za budnost. „Mi imamo samo nekoliko kratkih dana milosti da se pripravimo za vječnost...Upravo sada moramo izgraditi karakter za budućnost, za vječni život.“ - Ellen G. White: Kristove priče 342.2

  • Hits: 1454