Poruka za kraj godine

thumbnail year endHRU nastavku donosimo novogodišnju poruku predsjednika Generalne konferencija, brata Eli Tenorija, u pisanom i video formatu.

Moja draga obitelji crkve Reformnog pokreta,  nadam se da se, dok čitate ovo pismo, nalazite pod okriljem Božje ljubavi i brige.

Osvrt na 2021. 

Kako se približavamo kraju 2021. i početku 2022., dana nam je prilika da se osvrnemo i zahvalimo Bogu za materijalne i duhovne blagoslove primljene tijekom ove prošle godine, za prevladane prepreke, za svakodnevnu milost koja se produžava, za život na ovom svijetu i za sigurnost vječnog života koji nam je pružen na Golgoti.

Gledajući unatrag, većina od nas će također vidjeti i neka razočaranja i neuspjehe. Počeli smo 2021. godinu s planom da budemo bolja osoba, da hodamo bliže Isusu, da budemo blagoslov svakoj osobi s kojom ćemo doći u kontakt.

Ali tijekom 365 dana koji su uslijedili, vjerojatno ste pretrpjeli mnoga razočaranja koja možda još uvijek bole. Možda ste razočarali druge ili niste uspjeli ispuniti svoje ciljeve i osjećate se razočarano samim sobom.

Možda se u očaju osvrćete unatrag, osjećate se kao da ste najgrešnija osoba na ovom planetu, shvaćajući da je sve što zaslužujete ukor i osuda, jer ste podbacili više nego što ste trebali. Osjećate da ste razočarali Boga.

Naš nebeski Otac ima poruku za vas:

„Moćni Pomoćnik je spreman pomoći onima koji najviše griješe, najgrješnijima i očajnima. Podignite pogled vjerom, i svjetlost slave Božje obasjat će vas. Nemojte se obeshrabriti jer vidite da vam je karakter manjkav.“(BEcho, December 1, 1892, par. 5)

Draga moja sestro i dragi moj brate, ako čitate ovu poruku, to znači da ste dobili još jednu priliku, novu praznu stranicu za popunjavanje. 

Kada ste u iskušenju da budete obeshrabreni, da odustanete od svog putovanja prema nebu, prestanite razmišljati o svojim neuspjesima i umjesto toga razmislite o blagoslovima i napretku koji je postignut Božjom milošću. Možda niste postigli sve što ste namjeravali učiniti ove godine, ali budite zahvalni Bogu za ono što ste uspjeli postići.

Ohrabrite se! Krist je vaš pomoćnik i On će biti na vašoj strani i u 2022. Vjerujte!

„Da, samo vjerujte da je Bog vaš pomoćnik. On želi obnoviti svoju moralnu sliku u čovjeku. Dok mu se približavate priznanjem i pokajanjem, On će se približiti vama s milosrđem i oproštenjem.“(Put Kristu, str. 55.1)

Pogled prema 2022.

Smatram posebno nadahnjujućim to što Krist nije obećao pobjedu i spasenje samo jakima ili mudrima. On je rekao:

„Ali tko ustraje do kraja, spasit će se.” (Matej 24:13)

Sve što On zahtijeva je da ga nikada ne napustimo, da, unatoč našim slabostima i neuspjesima, ne odustajemo, već ustrajemo na našem putovanju s Njim svaki dan.

Da, vrlo je vjerojatno da ćete se u 2022. godini suočiti s još nekim razočaranjima i neuspjesima, ali ne odustajte, vjerujte u Njegovu milost i idite naprijed s Njim, ustrajte do kraja i bit ćete spašeni. Opet, braćo moja, ustrajte, ne odustajte, ne očajavajte!

Što god da nam donese 2022.godina, recite s Jobom: „Pa da me i ubije, opet ću se uzdati u njega.“ (Job 13:15)

Nećemo uvijek razumjeti Božji plan. Često nam Njegovi blagoslovi dolaze na načine koje ne razumijemo. Ali ako se prisjetimo da „znamo, da onima, koji ljube Boga, sve okreće Bog na dobro” (Rimljanima 8:28), bit će moguće uživati u svakom trenutku 2022. godine. Voljeli ste Boga 2021. godine, unatoč pogreškama, greškama i neuspjesima, i nastavit ćete voljeti Boga 2022. godine, a On će nastaviti hodati uz vas.

Osjećajte Njegovu prisutnost uz sebe, vjerujte da vam je oprostio i dao vam snagu koja vam je potrebna da pobijedite svijet. (1. Ivanova 5:4)

Eli Tenorio,

Predsjednik Generalne konferencije Reformnog pokreta adventista sedmog dana