Duhovna poruka na početku nove godine

DRAGA BRAĆO I SESTRE!
Povodom nove 2021. godine, želim vam Božji blagoslov, mir i zdravlje, te da vam Njegova zaštita bude glavna sigurnost u svim životnim okolnostima. Iako se za svaku novu godinu kaže da je neizvjesna, za 2021. možemo s velikom sigurnošću pretpostaviti da će biti teška, puna nesigurnosti i iznenađenja.

Živimo u vremenu u kojem je pandemija COVID-19 osim zdravstvenih izazova donijela društvene podjele i oprečna mišljenja, a to se odražava i u našoj crkvi. Upravo ta polarizacija može postati test za našu zajednicu. Hoćemo li uspjeti njegovati i sačuvati kršćansko jedinstvo?
Jesmo li spremni zadržati bratsku ljubav u srcima? Trebamo biti oprezni kako ne bismo žrtvovali kršćansko jedinstvo dokazivanjem vlastitih uvjerenja i stavova o spornim pitanjima. Možemo očekivati razlike u mišljenima. Međutim, naša reakcija na njih će pokazati njegujemo li Kristov duh i bratsku ljubav.

Isus se molio da Njegovi sljedbenici budu jedinstveni, unatoč njihovim razlikama. „Oče sveti, sačuvaj u imenu svojemu one koje si mi dao, da budu
jedno kao što smo i mi.“ – Ivan 17:11.

„... upravo jedinstvo i sklad među članovima Zajednice koji se po karakteru i osobnim sklonostima toliko razlikuju jedan od drugoga, predstavlja najjače svjedočanstvo da je Bog poslao Svog Sina ovom svijetu.“ - Djela apostola 549.
Ujedinimo se zato u molitvi, posebno za one koji pate pogođeni bolestima. Molimo se, kako bi nas Kristova sila osnažila da izdržimo sve boli koje na nas naiđu ne gubeći nadu u Njegovu iscjeliteljsku moć. „Evo, ja ću mu donijeti zdravlje i ozdravljenje, i iscijelit ću ih i pokazati im obilje mira i istine.“ – Jeremija 33:6.
Molimo za dar jake i postojane vjere i u najtežim trenutcima, čak i onda kad ne razumijemo Božje djelovanje u našem životu.

Neka nas ljubav Božja potakne da svijetu zastrtom tamom donesemo svjetlo te beznadnim dušama ulijemo nadu u skori Kristov dolazak i nastanak novog, boljeg svijeta.
„A mi, po obećanju Njegovu, nova nebesa i zemlju novu iščekujemo, u kojima pravednost prebiva.“ – 2. Petrova 3:13.
Odlučimo i molimo se da ove uzvišene misli nadvladaju sumorne sjene koje nas mogu dočekati u budućnosti.
„I mir Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvat će vaša srca i misli u Kristu Isusu.“ - Filipljanima 4:7.

Mladen Aradski