study-862994_1920.jpg

Poseban tjedan molitve

Generalna konferencija je najavila poseban tjedan molitve od petka 21. kolovoza do nedjelje 30. kolovoza 2020. godine. Pozivamo braću i sestre da prema svojim mogućnostima u crkvama ili u svojim domovima organiziraju i sudjeluju u molitvenim sastancima povodom krize u kojoj se našao cijeli svijet. Osim toga, Generalna konferencija će na Facebook stranici (https://www.facebook.com/sdarm.gc/) uživo prenositi posebno pripremljena predavanja na engleskom jeziku.

Prenosimo pismo predsjednika Generalne konferencije:

Draga obitelji reformnog pokreta širom svijeta,

Neka je mir našeg Gospodina Isusa Krista sa svakim od vas i s vašim obiteljima.

Pozivamo sve naše crkve da nam se pridruže u posebnom Tjednu molitve koji će se održati od petka 21. kolovoza do nedjelje 30. kolovoza 2020. godine s temom „Naša blažena nada“. „Ako se moj narod, koji je nazvan mojim imenom, ponizi, i pomoli, i potraži moje lice, i odvrati se od svojih zlih putova, tada ću ja čuti s neba i oprostiti njihov grijeh i ozdraviti njihovu zemlju.“ -2. Ljetopisa 7:14.

Živimo u opasnim vremenima i prema biblijskom proročanstvu na ovom će svijetu doći još više nevolja. Znamo da će crkva biti pod utjecajem nadolazećih nemira. „A ovo znaj: u posljednjim danima nastat će teška vremena.“ -2.Timoteju 3:1.

Neki od naše braće su bolesni, a neki su nedavno umrli; misionarska putovanja i rad su ograničeni, crkvena okupljanja su u nekim mjestima ograničena ili zabranjena. Stoga, slijedeći primjer Božje crkve u prošlosti, dok se suočavamo s teškim vremenima, želimo se ujediniti na posebnim molitvenim sastancima, moleći posebno za one koji su bolesni i tuguju. Vrijeme je da svim srcem tražimo Izvor svoje snage kako bismo bili ispunjeni Duhom Svetim, tako da usred kušnje i nevolje možemo nastaviti čekati „ (…) tu blaženu nadu i slavno pojavljivanje velikoga Boga i Spasitelja našega, Isusa Krista.“ -Tit 2:13.

Duh Sveti nas mora podsjetiti da se usprkos svim napadima neprijatelja na Božju crkvu, nemamo čega bojati jer je Bog taj koji svime upravlja: „Nemamo se čega bojati za budućnost, osim ako ćemo zaboraviti put kojim nas je Gospodin vodio i Njegovo učenje u našoj prošloj povijesti“ - Life’s Sketches, str. 196.

Kao pomoćni materijal za crkve tijekom ovog posebnog Tjedna molitve pripremili smo sedam propovijedi na engleskom jeziku. Te će se propovijedi prenositi na Facebook stranici Generalne konferencije u dolje navedenim datumima i vremenima.

Važno je da svaka crkva pronađe način da se ujedini u molitvi ovih dana, osobno ili online, kako bismo svi mogli u zajedništvu tražiti Gospodina na poseban način kroz ovaj tjedan molitve.

Neka se Bog i dalje brine za vas i vaše voljene.

Neka se slavi ime Božje i Njegov narod neka bude blagoslovljen.

Vaš brat u blaženoj nadi

Eli Tenorio, predsjednik Generalne konferencije

Raspored predavanja po srednjoeuropskom vremenu:

Subota, 22.8. u 01:00
Nada u vrijeme krize i nepravde - David Zic (Odjel za obrazovanje)

Subota, 22.8. u 17:00
Naša nada u spas - Davi P. Silva (Odjel za subotnju školu)  

Ponedjeljak, 24.8. u 01:00
Obitelj: Sjaj nade - Rolly Dumaguit (Odjel za obitelj)

Četvrtak, 27.8. u 01:00
Mladi: Nada u budućnost - brat Adrian Finaru (Odjel za mlade)

Subota, 29.8. u 01:00
Kriste, jedina naša nada - Liviu Tudoroiu (tajnik Generalne konferencije)

Subota, 29.8. u 17:00
Naša blažena nada - Eli Tenorio (predsjednik Generalne konferencije)

Ponedjeljak 31.8. u 01:00
Na nebeskim mjestima - Peter Lausevic (regionalni tajnik Sjeverne Amerike)

  • Hits: 1662