be28adfff47893c4519c1307dc6b8866_XL.jpg

Seminar za mlade 26.-29.12.2013 u Osijeku.

Nakon dvogodišnje serije od osam redovitih seminara Biblijske škole Svjetionik održan je od 26.-29.12.2013.

u Osijeku 'običan' seminar za mlade. Gost predavač bio je voditelj odjela za mlade pri GK br. Radu Ionica iz Rumunjske. U šest predavanja, jezikom mladih izložio je poruku na način da postavi mnoštvo pitanja koja tjeraju na preispitivanje i promišljanje o sebi.
Biti glava a ne rep, biti lokomotiva a ne vagon bila je vodeća misao i poruka seminara. Kroz tri radionice istraživalo se i analiziralo koliko smo samostalni i neovisni u svojim odlukama.
Na biblijskim primjerima učilo se analizirati ponašanje, dobre ili loše odluke te posljedice istih. Upravljamo li zaista svojim životom ili smo 'rep' koji ide kamo i ne želi, možda smo 'vagon' kojeg drugi vuku kroz život. Ako si postavimo ciljeve, a s biblijom provjeravamo prioritete možemo izbjeći najčešće zamke u koje mnogi upadnu već na početku odrastanja i sazrijevanja. To su „dobre misli“ koje Bog ima i za svoju mladež, da budu „glava a ne rep“. Vjerujemo da će korisne životne pouke i savjeti dobro doći svakome na njegovom životnom putu.
Nekoliko dana proučavanja, molitve i zajedništva u Osijeku bilo je svima svojevrsni predah od drugih obaveza na kraju godine i pravo duhovno osvježenje.

  • Hits: 1109