Međunarodni seminar za mlade 2022.

group photo

 

S Božjom pomoći održan je četvrti po redu seminar za mlade u Maruševcu, Hrvatska, od 12. do 17.srpnja 2022. pod geslom „Svjetlo mojoj stazi“  iz Psalma 119:105. Okupili su se mladi iz šesnaest zemalja, a govorilo se dvanaest jezika.

Naši govornici, braća Adrian Finaru, Radu Ionita, Ozren Buriša te Novak Brajović dali su sve od sebe da bi kroz svoja predavanja i razgovore usmjerili mlade na dobar put i ukazali koje je to Svjetlo koje nas treba voditi pri donošenju životnih odluka. Predstavljene teme bile su vezane uz važna područja života mladih: prijateljstvo, veze i brak, obrazovanje, služba, odabir zanimanja i mjesta za život, odluka o krštenju, kršćansko jedinstvo i slično.

U jutarnjim molitvama poslužili su nam mladi sa sljedećim temama: Jovan Brajović (Austrija): “Mir u životu apostola Pavla”, Anna Vanessa Popović: “Vjernost Stjepana” (Hrvatska), Julia Picu: “Ljubav apostola Ivana” (Rumunjska), Jacob Hanuska: “Strpljivost Davida”  (Kanada), Bence Bodnar: “Umjerenost Ivana Krstitelja” (Mađarska).

Mladi glazbenici obogatili su svojim izvedbama na različitim instrumentima zajednička bogoslužja i doprinijeli radosnoj atmosferi i lijepom raspoloženju. Slobodno vrijeme proveli smo u zajedničkom druženju, šetnji, razgovoru, igrama djece i mladih na kampusu, a jedan dan je i posjećen dvorac Trakošćan. Želim izraziti zadovoljstvo mladih ukusnom i zdravom hranom koja nam je bila pripremljena svakog dana. Usporedno sa seminarom, u jutarnjim satima održavao se dječji program u kojem su sestre Ana Novak i Renata Janković kroz različite aktivnosti i igre podučavale djecu. Sve je to bilo popraćeno odličnom organizacijom i suradnjom mladih volontera koji su, pod Božjim vodstvom, svojim sposobnostima učinili ovaj seminar uspješnim.

U subotu nam se pridružilo još braće, sestara i djece iz Hrvatske i okolnih zemalja te je na bogoslužju bilo prisutno oko 250 ljudi. Subotnju školu vodili su sestra Kaitlin Hanuska (Kanada) i brat Csongor Matyas (Austrija), a dječju subotnju školu vodila je sestra Sabina Poropat. Međunarodni zbor mladih proslavio je Gospoda divnom izvedbom pjesme „Pogledaj svijet“ i dočarao nam dio radosti kakva nas očekuje na nebu. Poziv na izlazak mladih naprijed, nakon glavne subotnje propovijedi brata Adriana Finarua, bio je vrlo dirljiv i emotivan, upućen svim mladima i starijima koji osjećaju potrebu za pravim prijateljima, braćom i sestrama u Kristu te su svi imali priliku jedni drugima poželjeli Božji blagoslov. U nedjelju smo čuli završne riječi i poruke naših govornika i zahvalnosti za ovih nekoliko dana provedenih zajedno.

Zahvalan sam Bogu na ovom prekrasnom iskustvu zajedništva s našim dragim Isusom zbog kojega smo svi na ovom mjestu i bili okupljeni. Također zahvaljujem mladim volonterima, djeci, vodstvu crkve, ravnatelju Srednje škole Maruševec Dejanu Stanjeviću, dekanu ATF-a Radenku Džuveru te svim ostalim djelatnicima u Maruševcu.

Daniel Poropat

Voditelj odjela za mlade u Hrvatskoj

 Program sa Međunarodnog seminara za mlade možete pogledati OVDJE. 

 

International choir

church

reception

young people

musicians

speakers

children

romanian group

international group

croatian group

canadian group

excursion

  • Hits: 1724