SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

YouTube light color icon  ins

Naše vjerovanje

Sveto pismo

2bible antique

 Sveto pismo (Starog i Novog zavjeta) sadrži objavu Božje volje čovjeku i jedino je nepogrješivo pravilo vjere i prakse. Ono je autoritet koji nas uči, ispravlja i pokazuje razliku između istine i zablude.

 Isus Krist

1carpenter antique

 Isus Krist, Božji Sin, jedno s Ocem. On je posrednik između Boga i ljudi. Jedino vjerom u Njegove zasluge grješnik može biti očišćen od grijeha.

 Drugi Kristov dolazak

9advent antique

 Drugi Kristov dolazak, završni događaj u spasenju čovjeka, potvrdio i najavio sam Isus  riječima "opet ću doći i uzeti vas k sebi ". Vidljiv za sve ljude, Krist će o svom dolasku "svakomu dati prema njegovim djelima". Kroz stoljeća blažena nada kršćana, približila se svome ispunjenju. Iako dan Drugog dolaska   nitko ne može odrediti temeljitim proučavanjem Biblijskih proročanstva jasno se uočava  "da je blizu kod vrata".  Adventisti ozbiljno shvaćaju dužnost da ovu značajnu vijest objave svima ljudima.

 Deset Božjih zapovjedi

3law antique

 Svih Deset Božjih zapovjedi i danas su važeće, a među njima i četvrta koja određuje subotu za tjedni blagdan.

 Subota

 

 Subota, koju je, prema Bibliji, sam Bog prilikom stvaranja blagoslovio i posvetio uspostavljena je radi čovjeka.

Rasterećen od briga i poslova koji nemaju religiozni ili humanitarni karakter u ozračju praznika subota čovjeku pruža redoviti tjedni susret sa Bogom i bližnjima. Po primjeru Krista i apostola adventisti se subotom redovito okupljaju na bogoslužja.
Prema biblijskom načelu subotnji blagdan traje od zalaska sunca u petak do zalaska sunca u subotu. U Bibliji nema pouzdanih dokaza da je Bog ikada prenio svetost sa sedmog dana na bilo koji drugi dan u tjednu pa svaku promjenu kojom se mijenja tjedni dan odmora adventisti drže  neovlaštenom.

 Smrt

 Smrt je potpuni prestanak života. "Mrtvi ne znaju ništa" jasno uči Biblija i tek će po uskrsnuću biti  nagrađeni "koji su činili dobro" vječnim životom a "koji su činili zlo" vječnom  propašću. Čovjeka po smrti ne nadživljuje neka nematerijalna supstanca, zasebna od tijela, u kojoj bi njegova svijest bila očuvana.

 Brak

7marriage antique

 Brak, Božanskim autoritetom uspostavljen u raju, predviđa da ljudi i žene povezani svetošću bračne zajednice zasnivaju i podižu obitelji. Bračnim zavjetom dva ljudska bića povezana su neraskidivim vezama za cijeli život. Razvod nije u skladu sa Božjom voljom.

 Prirodan i zdrav način života

 Prirodan i zdrav način života potreba je svakog pojedinca. Odgovoran pristup tom cilju je umjerenost (razboritost) u svim životnim aktivnostima a posebno u prehrani. Uzdržavanje od štetnih navika, svih oblika ovisnosti  te vegetarijanstvo odgovara apostolskom savjetu "bilo da jedete , bilo da pijete, bilo da što drugo činite, sve činite na slavu Božju".

 Krštenje

5baptism antique

 Krštenje odraslih i zrelih osoba uronjavanjem javni je čin, simbol umiranja grešnom načinu života i uskrsnuće sa Kristom u novi život a po djelovanju Svetog Duha.

Adresa

Reformni pokret
adventista sedmog dana

Ribnička 12
10110 Zagreb
Gdje smo: KARTA

Bogoslužja

Subotom
09:30 - 10:30 subotnja škola
11:00 - 12:00 propovijed

Radno vrijeme ureda
ponedjeljak - četvrtak
11:00 - 15:00
Informacije:
01 3634 067 / 099 5115 225

Kontakt

ZAGREB - centrala
Ribnička 12
tel. 01/3634 067
info@rpasd.hr
OIB: 12980410812