s18.jpg

Ljetnji duhovni sabor - Lipik

Od 3. do 5. kolovoza 2018. g. održao se ljetni duhovni sabor u Lipiku. Tema sabora bila je prema stihu iz Rimljanima poslanice 12:2 „Ne izjednačujte se s ovim svijetom nego se preobrazujte obnovom svoga uma da uzmognete rasuđivati, što je to dobra i ugodna i savršena volja Božja.“

Nastavi čitati

  • Pregleda: 57
IMG_6046.jpg

Seminar Biblijske škole Svjetionik

Nakon pauze od godinu dana, Biblijska škola Svjetionik nastavila je ciklus seminara, tečaja „Temeljna načela zdravlja“. Ovog je ljeta, u Lipiku, od 23. do 25. srpnja 2018. održan treći seminar pod naslovom „Pravilna prehrana“. Predavač je bio Daniel Poropat, nutricionist, a cilj seminara je bio da se polaznici pouče osnovnim nutricionističkim znanjima.

Nastavi čitati

  • Pregleda: 36
IMG_4513a.jpg

Međunarodni seminar za mlade u Italiji

Grupa mladih iz Hrvatske, 3. je srpnja 2018.g. krenula u sjevernu Italiju, Dolomitske Alpe, gdje se održao međunarodni seminar za mlade pod geslom „Mi imamo san“. Nakon višesatnog putovanja stigli smo na odredište koje je okruženo prelijepom prirodom, visokim Alpama, borovom šumom te mnogobrojnim rijekama.

Nastavi čitati

  • Pregleda: 35
IMG_3210aaa.jpg

Proljetni duhovni sabor - Lipik

“Ištite od Gospoda kiše u vrijeme kasnoga dažda.” (Zaharija 10:1) bio je moto proljetnog duhovnog sabora održanog 30. i 31. travnja 2018. godine u Lipiku. Bog nas kroz Duh proroštva savjetuje: „Oživljavanje istinske pobožnosti među nama najveća je i najhitnija od svih naših potreba.“ (Odabrane poruke, sv. I, str.121)

Nastavi čitati

  • Pregleda: 42
severin18.jpg

Seminar za mlade - Severin

Početkom nove 2018. godine, od 4. do 7. siječnja, održan je seminar za mlade, u Severinu na Kupi, malom planinsko mjestu u Gorskom kotaru. Daleko od grada i gužve, okruženi samo prekrasnom prirodom, mogli smo stvarno uživati u divnim Božjim blagoslovima.

Nastavi čitati

  • Pregleda: 38
IMG_9243.JPG

Ljetni duhovni sabor - 28.-30.srpnja 2017. - Lipik

Živimo u vremenu kad i mnogi kršćani Bibliju ili Sveto Pismo ne smatraju važnim niti nadahnutim, a savjete i upute, što u toj svetoj knjizi stoje, drže neobvezujućim. Božanska objava, u njoj zapisana, mnogima je obična legenda. U takvom okruženju, izgleda izlišno pitati se a što Bog poručuje čovječanstvu ili pojedincu. Ipak, Bibliji odani vjernici ne žele prihvatiti  te pogubne duhovne trendove. Smjerajući da se istakne značaj Biblije a posebice životna važnost svake riječi koja je zapisana kao 'Božja riječ' odabrana je i misao vodilja ljetnog sabora- Živjeti od svake riječi Božje.

Nastavi čitati

  • Pregleda: 38
JH.jpg

Bili smo u Češkoj!

Grupa mladih iz Hrvatske je ranom zorom 3. srpnja krenula prema Hotelu Ort u češkoj regiji poznatoj kao Češki raj gdje se održavao ljetni kamp za mlade pod geslom “Budi drugačiji”. Nakon dugog putovanja kroz Mađarsku pa kroz Slovačku i na kraju kroz Češku, stigli smo na mjesto kampa, Hotel Ort, koji je okružen prelijepom prirodom, blagim padinama, brežuljcima te poljima raznih usjeva.

Nastavi čitati

  • Pregleda: 37