9a9a.JPG

Pita sa koprivom i krumpirom

POTREBNO:

gotove kore za savijaču (10-tak komada)
300g mlade koprive
4 krumpira
1 veći luk

2 jaja
sol, papar
PRIPREMA:
Koprive oprati, pa ih kratko blanširati. Za ovo je dovoljno da ih uronite u kipuću vodu na 5-10 min. Vodu od blanširanja svakako bacite jer u njoj se nalazi mravlja kiselina iz listova koprive koja bi mogla naškoditi vašem želucu
Krumpir oguliti i naribati na krupniji ribež, a luk sitno nasjeckati.
Pomiješati u posudi naribani krumpir, koprivu koju ste ocijedili i sitno nasjeckali, luk, i jaje, začiniti po ukusu i dobro promiješati.
Nadjevom premazivati kore, raditi rolade, složiti ih u lim na papir za pečenje, premazati lagano uljem i peći u pećnici na 175ºC 30 minuta.