SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

YouTube light color icon  ins

Seminar Biblijske škole Svjetionik 27. do 30. srpnja 2015 u Osijeku

       U Osijeku je, od 27. do 30. srpnja 2015., održan seminar biblijske škole Svjetionik. Okupilo se oko 18 polaznika raznog uzrasta. Iako je seminar bio kraći od prethodnih, slušali smo dvije različite teme.


       Brat Vojo Lukić je predavao predmet Ekleziologija-učenje o crkvi. Isus je imao namjeru osnovati crkvu. On je okupio svoje učenike i obučavao ih. Učenici su propovijedali te se novonastala crkva širila. Govorio je i o biblijskim slikama crkve, o usporedbama i metaforama u Bibliji. Objasnio je značenje pojedine metafore potkrijepivši to biblijskim stihovima. Čuli smo o djelovanju Duha Svetoga. On osposobljava ljude za misiju posebnim darovima, svjedoči im, daje im snagu za svjedočenje te posreduje za njih. Brat Vojo nam je govorio i o potrebi organizacije crkve, o ulogama i dužnostima službenika u crkvi. Objasnio nam je misiju crkve te potrebu vjerskog odgoja i brige za bolesne i siromašne. Isus je liječio i pomagao drugima. Vršenje ove službe odlikuje istinske Kristove sljedbenike. Na kraju nam je govorio o nekim obilježjima prave Crkve te o jedinstvu Crkve. Crkva je jedno tijelo kojemu je Krist glava, a to jedinstvo omogućuje Sveti Duh.
       Druga tema koju je predavao brat Đorđe Bosanac bila je o crkvenoj glazbi. Govorio je o glazbi tijekom povijesti i kako se ona razvijala. Saznali smo koja glazba nije dobra te kakva bi trebala biti glazba u crkvi. Glazba u kojoj je ritam posebno izražen, gdje ima puno sinkopa nije prirodnog pulsa i ne djeluje dobro na čovjeka. Sveta glazba za izvođenje tijekom bogoslužja mora biti čin strahopoštovanja, ali također treba biti vedra i svečana.
      Bili smo četiri dana zajedno i uz predavanja imali smo i dosta slobodnog vremena za druženje. Proveli smo prekrasno vrijeme koje će nam svima ostati u sjećanju.

Mirta Vončina

Adresa

Reformni pokret
adventista sedmog dana

Ribnička 12
10110 Zagreb
Gdje smo: KARTA

Bogoslužja

Subotom
09:30 - 10:30 subotnja škola
11:00 - 12:00 propovijed

Radno vrijeme ureda
ponedjeljak - četvrtak
11:00 - 15:00
Informacije:
01 3634 067 / 099 5115 225

Kontakt

ZAGREB - centrala
Ribnička 12
tel. 01/3634 067
info@rpasd.hr
OIB: 12980410812

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter. Dovoljan je jedan klik do svježih mjesečnih informacija i novosti.