SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

YouTube light color icon  ins

Misioniranje i evangelizacija 2. do 11. srpnja 2010 - Osijek

Misioniranje i evangelizacija - Osijek Od 2. do 11. srpnja 2010. u Osijeku je organiziran poseban desetodnevni duhovni program za mlade volontere, sudionike projekta evangelizacije u Ženevi.


     Od petka 2. srpnja do nedjelje 4. srpnja održan je duhovni sabor pod nazivom 'Ubrzavanje Kristovog dolaska'. Sve propovijedi u toku tri dana nosile su poruku o potrebi zalaganja svakog pojedinca u evangeliziranju – djelu koje prethodi      Drugom Kristovom dolasku u slavi. Br. Rolly Dumagit, tajnik misionarskog odjela GK, u prvom izlaganju s pozivom 'Ustani i svijetli' naglasio je nužnost da Kristovi sljedbenicipostanu uočljivi u objavljivanju posljednje poruke spasenja.
     Posebno poticajna bila je prijepodnevna propovijed u subotu, br. Petera Lausevica, potpredsjednika GK, koja je pozivala mlade adventiste na odluka da preuzmu i nose teret u Božjem Djelu, ugledajući se na primjer adventističkih pionira koji su s dvadesetak godina starosti bili nosioci adventnog pokreta. Sljedeća tema dodirivala je pojavu nesigurnosti ili nelagode kad trebamo govoriti i svjedočiti izvan crkvenih prostora, onima koji su 'vani'. Br. Etienne Lombard, mladi pastor iz      Francuske, objasnio je koliko je važno imati dovoljno vremena da saslušamo one koje susrećemo, kako bi osjetili s čim se bore u životu te jednostavno biti spremni slušati o potrebama prijatelja.
    Od ponedjeljka 5. srpnja do četvrtka 8. srpnja trajao je 'Trening seminar', obučavanje za praktičan rad.
    Tridesetak mladih iz Australije, Francuske, Njemačke , SAD-a, Srbije, Španjolske i Hrvatske sudjelovalo je u praktičnom misionstvu, pozivajući Osječane da poslušaju seriju predavanja pod naslovom 'Borba za konačnu prevlast' koja su se održavala zadnjeg vikenda. Nakon povratka pričala su se zanimljiva iskustva i doživljaji, neobični susreti i uzbudljivi razgovori.
     Najveća nagrada i radost za uloženi višednevni trud mladim volonterima bila su lica posjetitelja koje su prvo sreli na vratima njihovih domova, a sada ponovo na predavanjima u crkvi . Nadasve živa i interesantna predavanja, temeljena na biblijskim proročanstvima, obuhvatila su borbu između Dobra i Zla od početka povijesti čovječanstva pa sve do kraja, tj. bliske budućnosti koja je pred nama, kad će konačna pobjeda Dobra dolaskom Kralja nad Kraljevima, Isusa Krista, biti ostvarena. Zahvalni smo Bogu što je pokrenuo srca mladih da marljivim i predanim radom dopru do onih koji su željeli saznati više o biblijskim proročanstvima.
A. M.

Adresa

Reformni pokret
adventista sedmog dana

Ribnička 12
10110 Zagreb
Gdje smo: KARTA

Bogoslužja

Subotom
09:30 - 10:30 subotnja škola
11:00 - 12:00 propovijed

Radno vrijeme ureda
ponedjeljak - četvrtak
11:00 - 15:00
Informacije:
01 3634 067 / 099 5115 225

Kontakt

ZAGREB - centrala
Ribnička 12
tel. 01/3634 067
info@rpasd.hr
OIB: 12980410812

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter. Dovoljan je jedan klik do svježih mjesečnih informacija i novosti.