SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

YouTube light color icon  ins

Ljetni duhovniI sabor u Lipiku. srpanj 24. do 26 2015

    U srpnju ove godine, od 24. do 26., održan je ljetni duhovni sabor s glavnom temom “Poznajemo li vrijeme našeg pohođenja?” iz Luke 19:44.

Kao uvod u ovu temu, brat Milan Mikić je u petak navečer držao propovijed pod naslovom “Što je vrijeme pohođenja?”. On nam je ukazao na vrijednost vremena milosti koje nam je dato da bi gradili svoje spasenje te spasenje drugih. Ono brzo prolazi i ako propuštamo prilike koje nam se jednom pružaju, možda nam se nikada više neće vratiti. Žalosno je ne prepoznati vrijeme svoga pohođenja i biti izgubljen zauvijek. To je bilo iskustvo Izraelskog naroda koji nije prepoznao dolazak Spasitelja, kojem je Isus morao reći: “...nisi poznao vremena u kojemu si pohođen.”
     U subotu se okupilo oko 150 vjernika, a posebni gosti su bili gosti iz Kanade.
     Nakon subotnjoškolskih lekcija slijedio je kratak odmor te glavna propovijed ovog sabora, propovijed brata Voje Lukića. U želji da ona posebno djeluje na nas, prenio nam je poruku koju je iznio brat James White prije 150 godina. Kao Božji narod danas, trebamo biti svjesni svoje misije i važnosti poruke koju moramo odnijeti ovome svijetu. Prije uništenja svijeta potopom Bog je pozvao vjernog Nou da propovijeda 120 godina dolazak potopa i pokajanje. Tako smo i mi pozvani da upozorimo svijet prije nego što dođu Božje kazne, 7 posljednjih zala. Zato moramo biti svjesni vremena u kojem živimo, moramo se probuditi, biti trijezni, stražiti i moramo biti “odjeveni u oklop vjere i ljubavi, zaštićeni kacigom koja je nada u spasenje.” (1. Solunjanima 5:8;)
     Nakon nadahnute propovijedi slijedio je ukusan i obilan ručak, a također slobodno vrijeme za druženje, razgovor i šetnju. U popodnevnom bogoslužju gosti, mladi i djeca hvalili su Gospoda svojim glazbenim točkama. Također smo čuli dvije propovijedi. Naslov propovijedi Voje Lukića glasio je “Pripadam li tijelu Kristovom?”. Ako prihvatimo Krista pripajamo se crkvi. Crkva je tijelo Kristovo kojemu je glava Krist. Mi smo svi organski povezani; dobili smo različite darove koje trebamo koristiti. Trebamo voljeti jedni druge i tako svjedočiti za Krista. Drugu propovijed je održao brat David Žic pod naslovom “Milost u vrijeme pohođenja”. Kroz razne primjere i zanimljive priče objasnio nam je da u vrijeme našega pohođenja, naš ispit je primiti Spasitelja Isusa Krista u svoje srce ili drugim riječima, primiti Kristovu pravdu. Kad se ovo bude dogodilo u nama, neće nam biti teško održati Božji zakon. Isus će u nama promijeniti naše tjelesno srce i mi ćemo spontano činiti Božju volju i isijavati Njegov karakter. Zato Apostol Pavao kaže da se ne spašavamo djelima zakona, nego “...milošću smo spašeni po vjeri. To nije od nas, nego je dar Božji.” (Efežanima 2:8;) Kada se ovo iskustvo bude dogodilo u Božjem narodu Isus će doći.

     Nakon duhovnih poruka, u nastavku bogoslužja slijedio je ispit i zavjet krštenika, Susan Poznić iz Kanade, Slobodanke i Danila Mandić te bake Ane Tandarić (Anka), koji je izvršio brat Daniel Poropat.
Poslije je slijedila večera, a po završetku svetog subotnjeg dana i odlazak kućama.

     Stigla je i nedjelja, dan kojeg su svi čekali, dan krštenja. Nakon propovijedi brata Ozrena Buriše o značaju krštenja uputili smo se u Kovačevac, na prekrasno mjesto u prirodi gdje je obavljen svečani čin. Ove godine je radost među prisutnima bila zaista velika, jer su se četiri duše odlučile za Krista.
     Uranjanje u vodu bilo je popraćeno lijepim pjesmama, a po povratku natrag u crkvu slijedila je svečana služba primanja u članstvo. Time smo ujedno i završili ovaj ljetni duhovni sabor.

Mirta Vončina

Adresa

Reformni pokret
adventista sedmog dana

Ribnička 12
10110 Zagreb
Gdje smo: KARTA

Bogoslužja

Subotom
09:30 - 10:30 subotnja škola
11:00 - 12:00 propovijed

Radno vrijeme ureda
ponedjeljak - četvrtak
11:00 - 15:00
Informacije:
01 3634 067 / 099 5115 225

Kontakt

ZAGREB - centrala
Ribnička 12
tel. 01/3634 067
info@rpasd.hr
OIB: 12980410812

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter. Dovoljan je jedan klik do svježih mjesečnih informacija i novosti.