SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

YouTube light color icon  ins

Ljetni duhovni sabor – 13.-15. srpnja 2012 Lipik

     U Lipiku je od 13.-15. srpnja 2012.g. po šesti put, održan ljetni duhovni sabor s temom 'Hod s Bogom' koja je nadahnuta iskustvom psalmiste Davida „Uvijek imam pred sobom Gospoda, zato što mi je s desne strane neću se pokolebati „ Psalm :16,Psalm :8.

     U subotu je izlagao brat Ferenc Matyas, propovjednik iz Mađarske, tajnik za Europu navodeći biblijske primjere vjernih ljudi koji su postojano hodili s Bogom bez obzira na životne okolnosti i izazove. Posebno je upozorio na opasnost da pod utjecajem varljivih dojmova i prolaznih interesa, bez Boga, donesemo važne životne odluke s dalekosežnim posljedicama. Iznio je osobno iskustvo kad je kao dječak često šetao gradom tražeći društvo. Splet okolnosti potaknuo ga je da odabere životni put te se odlučio za 'hod s Bogom'. 

     Pjesme, iskustva i vijesti bili su glavni sadržaji popodnevnog bogoslužja. Posebno zanimanje potaknulo je predstavljanje glazbenog CD-a 'Vječni pastir' dječjeg sastava 'Zlatne harfe' . Njihove pjesme su doslovno potvrdile poznate riječi „U ustima male djece …činiš sebi hvalu“ Psalm :8,Psalm :2.
     Bogoslužje u nedjelju obilježeno je krštenjem Marine Aradski. U propovijedi koja je prethodila obredu krštenja, Ozren Buriša je uspoređivao iskustvo krštenika s iskustvom Izraelaca kad su ulazili u Obećanu zemlju. Opisujući čudesan prelazak preko Jordana, te nevjerojatno rušenje Jerihonskih bedema i kasnija osvajanja zemlje istaknuo je činjenicu kako se sve to zbilo djelovanjem Božanske 'sile odozgo'. Isto tako je odluka, predanje i kasniji život krštenika sigurno rezultat djelovanja Božanske 'sile odozgo'.
     Obred biblijskog krštenja obavljen je u prekrasnom brdovitom krajoliku Kovačevca. Govor prirode ovdje je tako 'glasan ' da svakoga potiče na ozbiljna promišljanja a duhovne pjesme i svečana atmosfera obreda 'dirnula ' je srca i slučajnih posjetitelja. Na licima prisutnih smjenjivali su se iščekivanje, radost, ganutost i suze radosnice. Iako je obred krštenja simboličan čin, on javno potvrđuje važnu odluku i odabir životnog 'hoda s Bogom' pa su riječi propovjednika Danka Žica: „…po vjeri tvojoj i po obećanju tvom krštavam te u ime Oca, Sina i Svetoga Duha“ te uranjanje u vodu, što je vrhunac obreda, bile praćeni s najvećom pažnjom.
     U završnom bogoslužju obavljeno je svečano primanje u članstvo crkve mlade sestre Marine. Slijedilo je pojedinačno čestitanje prisutnih, čija se podrška i dobre želje mogu sažeti u jednu želju: 'Marina, postojano hodi s Bogom kroz tvoj mladi život.'

A.M.

Adresa

Reformni pokret
adventista sedmog dana

Ribnička 12
10110 Zagreb
Gdje smo: KARTA

Bogoslužja

Subotom
09:30 - 10:30 subotnja škola
11:00 - 12:00 propovijed

Radno vrijeme ureda
ponedjeljak - četvrtak
11:00 - 15:00
Informacije:
01 3634 067 / 099 5115 225

Kontakt

ZAGREB - centrala
Ribnička 12
tel. 01/3634 067
info@rpasd.hr
OIB: 12980410812

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter. Dovoljan je jedan klik do svježih mjesečnih informacija i novosti.