SJ LifeMag - шаблон joomla Новости

YouTube light color icon  ins

3.Seminar BŠ

Na kraju 2011. kalendarske godine, Biblijska škola Svjetionik već je zakoračila u svoju zrelu dob.

Nakon početnih iskustava s predavačem Davidom Zicom na proljeće te bratom Brittainom i bratom Lukićem koji su vodili ljetni seminar, škola je sada već uhodana. Broj učenika u klupama je ostao Nahum 25 polaznika.
Raspored je ispunjen s pet predavanja ujutro i vježbama poslijepodne. Ispiti se pripremaju za vrijeme tjedna.
Zanimljivost na ovom zimskom seminaru bila je činjenica da su se skupili gotovo svi članovi odbora škole od kojih su dvojica bili ujedno i predavači. Prvi dio seminara prisjetili smo se da je ova Biblijska škola u svojoj osnovi misionarska, a brat Daniele Campodonico nas je na to podsjetio kroz predmet Misiologija. Učili smo o univerzalnoj Biblijskoj temi koja se proteže još od Abrahama, preko Izraelaca u Starom zavjetu pa do Isusa i njegovih učenika, uključujući i apostola Pavla. Ta tema kroz izobilje stihova ponavlja misao da je svaki vjernik ujedno i misionar te da je Bog od početaka povijesti ponavljao svečano poslanje da se misionira po cijelom svijetu. Radili smo i konkretne planove za misionske projekte, analizirali stanje u državama svijeta i crpili nadahnuće iz misionarskih uzora koji su postavili temelje za širenje Evanđelja u svijetu prije nas.
Drugi dio seminara kopali smo duboko u istinama Novog zavjeta. Produbili smo znanje istraživanja Biblije stečeno na predmetu Povijest i teologija Starog zavjeta te smo pronalazili glavne misli autora i knjiga Novog zavjeta, kroz predavanja i samostalna istraživanja za vrijeme vježbi. Brat Vojo Lukić je drugi predavač iz odbora škole, a za njega je ovo već drugi seminar gdje je poslužio kao nastavnik.
Je li bilo naporno? Ponekad. Ipak, iako su ispiti bili organizirani bez odgode nakon predavanja, atmosfera na seminaru je bila poticajna za učenje, a rezultat je taj da su svi polaznici uspješno položili ispit iz Misiologije. Rezultati ispita iz Povijesti i teologije Novog zavjeta još nisu poznati u trenutku pisanja ovog teksta, ali brat Lukić nas uvjerava da su i oni pozitivni.
Naravno, u ovoj školi ciljevi su viši od samog polaganja ispita. Rezultat tih viših ciljeva leži u dobrim odlukama koje su donijeli pojedinci i u većim ambicijama koja je postavila crkva. Vrijedno je spomenuti i zajedničke aktivnosti u kojima su sudjelovali polaznici, a one uključuju tečaj pripreme bureka, fizičke aktivnosti i pomoć u radu škole. Predavanja su snimljena i bit će u ponudi na DVD-ima, ali dvanaest dana provedenih u jednom kompleksu uključuje više od toga.
Konačno, treći seminar je ostao u lijepom sjećanju. Ipak, škola koja će obilježiti cijelu jednu generaciju mladih vjernika ima u pripremi još pet seminara, a prvi sljedeći je već na proljeće 2012. godine.

O.B.

Adresa

Reformni pokret
adventista sedmog dana

Ribnička 12
10110 Zagreb
Gdje smo: KARTA

Bogoslužja

Subotom
09:30 - 10:30 subotnja škola
11:00 - 12:00 propovijed

Radno vrijeme ureda
ponedjeljak - četvrtak
11:00 - 15:00
Informacije:
01 3634 067 / 099 5115 225

Kontakt

ZAGREB - centrala
Ribnička 12
tel. 01/3634 067
info@rpasd.hr
OIB: 12980410812

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter. Dovoljan je jedan klik do svježih mjesečnih informacija i novosti.