RPASD - Naslovnica

Ljetni duhovni sabor 2023.

U gradiću Lipiku održan je trodnevni Ljetni duhovni sabor, od 28. do 30. srpnja 2023. godine. Okupili su se brojni vjernici iz Hrvatske i gosti iz inozemstva.
Glavna misao sabora bila je Isusovo upozorenje: „Čuvajte se da vas tko ne zavede“ i upravo je to bila tema koja se provlačila kroz
sva predavanja sabora. Gost govornik bi je nama dobro poznati pastor iz SAD-a, voditelj odjela za obrazovanje pri Generalnoj konferenciji, brat David Žic.

Sabor je započeo u petak s početkom subote i prvim predavanjem brata Daniela Poropata o tome kako je Lucifer, veliki varalica, svoje prijevare širio na nebu i među ljudima na zemlji te kako i nas danas želi prevariti koristeći naše loše sklonosti.

U subotu smo imali prilike slušati pastora Davida Žica koji se na dinamičan način u svojim propovijedima posvetio razmatranju najčešćih zamki koje Sotona postavlja pred adventiste u posljednjim danima. U prvoj propovijedi koja je nosila naslov „Sve ili ništa“ posebno je istaknuo značaj potpunog predanja Kristu i nepouzdavanje u vlastite snage. Govoreći o izazovima suvremenog doba, naglasio je važnost dubokog ukorijenjena u vjeri i proučavanju Biblije kako bi se izbjegle pogrešne interpretacije i zablude. U drugoj propovijedi pod naslovom „Kao u dane Noine“ usporedio je grijehe koji su uzrokovali Božju intervenciju potopom te današnju pojavu i promociju sličnih grijeha koji su siguran znak da je kraj svijeta blizu. U trećoj propovijedi „Najteža poruka“ David je isticao važnost razumijevanja i primjene jednog od glavnih uvjeta za dobivanje Božjeg oprosta, a to je naše praštanje onima koji su nam zgriješili. Također je predstavio i najtežu poruku koji moramo prihvatiti, a to je, prema stihu iz Luke 17:10, sljedeće: „Sluge smo neznatne, učinismo samo dužnost svoju.“ Našem ljudskom ponosnom „ja“ najteže je prihvatiti činjenicu da smo mi „ništa“ i da sami ne možemo zaslužiti Božju milost i odobravanje već da sva naša dobra djela ovise o sili koja se nalazi izvan nas.

Zadnja propovijed sabora brata Ozrena Buriše govorila je o prijevarama putem suvremene tehnologije. Iako je tehnologija u većini slučajeva sama po sebi neutralna, njenom upotrebom prijevare postaju sve sofisticiranije i teže za otkrivanje. Potrebna nam je opreznost, posebno pri konzumiranju vjerskih tema te nam uzor trebaju biti plemeniti vjernici iz Bereje koji su spremno prihvaćali istinu, ali i provjeravali „je li to tako“.

Sabor je osim proučavanjima bio ispunjen molitvom i glazbenim program naših mladih i gostiju. Ovo duhovno zajedništvo nas je nadahnulo za nastavak našeg vjerskog putovanja. Zahvalni smo svim govornicima za izlaganja i poticajne poruke i zahvaljujemo se Bogu za ovu priliku koju smo imali da Ga slavimo u bratskom zajedništvu.

PREDAVANJA SA SABORA POGLEDAJTE OVDJE.

dvorana

david zic izdaleka

djeca nastup

orkestar

poropati1

djecja

zbor bec

ozren izdaleka

kvartet mjesoviti

kvintet muski

david zic1

  • Hits: 986